La motocicleta va ser un mitjà de transport molt important que varen emprar tots els excèrcits implicats a la Segona Guerra Mundial. Les motocicletes varen evolucionar moltíssim tècnicament i es posaren de moda algunes marques britàniques de motocicletes com BMW, Triumph i Norton. Ara es convertiria en un vehicle molt comercialitzat.

A finals del segle XIX va començar una evolució en els motors, incrementant les revolucions per minut, que és la base del motor de la motocicleta. Quan la motocicleta es va popularitzar, els pedals d'arrencada van ser substituïts per la caixa de canvi, l'embragatge i la transmissió per mitjà de cadena.

Als principis dels anys 60, la moto ja es considerava un automòbil útil, i deixà de ser el mitjà de transport preferent en la classe mitjana i passà a ser un objecte de luxe. Els japonesos varen veure el moment d'aprofitar la comercialització de la moto i decidiren ficar-se al mercat amb marques com Honda, Yamaha, Kawasaki, que, fins ara a l'actualitat, dominen el sector.

Com que la motocicleta va ser el resultat d'inserir un motor d'explosió a una bicicleta, encara es conserven alguns detalls d'aquesta: el manillar, amb el seus respectius comandaments principals, el quadre, la suspensió, etc.

Fes click aquí per veure una representació visual de l'evolució de les motocicletes.